lauantai 23. kesäkuuta 2012

Keskikesän JUHLA?


Cisu fundeeraa: Mikä taika mahtaisi tepsiä kutsumattomiin juhannusvieraisiin?

Koratiassa on ollut varsin jännittävä juhannus. Jo aaton aattona kävi niin, että Koratian sillalla tavattiin supisevia kuokkavieraita. En ollut valitettavasti itse todistamassa kahden kissan, kahden supikoiran ja yhden miehen kohtaamista tontin rajasillalla, mutta mies raportoi siitä perinpohjaisesti, kun tuli kotiin. Hänen seurassaan oli yksi coolina pysynyt kissa (Cisu) ja toinen, jonka häntä oli hyvin pörröinen (Toto).


Supikoiratapaaminen oli kenties harjoitusta eilistä varten. Eilen kun kissat joutuivat kyttäämään melkein kellon ympäri ikkunalla outoja elukoita...


Näin - ja alemmassa kuvassa Toton korvan vierestä voi löytää vihjeen, mistä tapittaminen johtui.
Koratiaan oli ujuttautunut kokonaiseksi päiväksi KOIRIA.Ne olivat suuria, mustia ja vielä vauhdikkaampia kuin Koratian kissaväki.Pöyristyttävää.


Cisun ja Toton päivä meni tosiaan ikkunalla ihmetellessä. Toto yritti nuuhkia koiraa ikkunalasin läpi. Vähän pörröstytti, kun Iso Musta oli vain n. 20 sentin päässä, mutta onneksi kuonot eivät kohdanneet, kun oli se turvalasi välissä.


Cisu koetti vähän puhua järkeäkin Mustalle Tuijottajalle. Cisu keräsi rohkeutensa, meni ikkunan eteen kyyryssä ja antoi tulla kumeasti: UuuaaaaAAAAAAUuuu. Mutta koira ei puhunut kissaa. Se vastasi ii-II-Iiiih ja heilutti häntäänsä ilosta, vaikka toinen oli päästänyt varoitushuudon ja laittanut oman häntänsä uhkaavaan pörröön.


Yhteisjuhannusta ei siis päästy viettämään, vaikka kerran kävikin vahingossa niin, että Oona ja Manu livahtivat eteiseenkin. Toto paineli matalana nuolena yläkertaan ja Cisu loikkasi kissojen pahvitaloon. Sähinää tai ulinaa ei kuulunut, mutta Cisun silmät olivat lautasen kokoiset ja otsa kurtussa. Vaikuttaa siltä, että meidän koirienvihaaja ei enää ihan inhoa koiria, mutta ei hän kyllä ymmärräkään, miten joku toi olla niin OUTO. Ja pitääkö niitä outoja kutsua kylään?!
Cisu: Juhannus on kuulemma sellaista aikaa, että kokoonnutaan yhteen YSTÄVIEN kanssa ja nautitaan Suomen suvesta. Kuinkas nautit, jos piha on täynnä vihollisia, niin ettet edes pääse ulos? Toivottavasti meidän kissakaverit ovat saaneet sentään viettää kissamaisen juhannuksen...

20 kommenttia:

 1. Voi teitä reppanoita, ihan epäreilua.
  Meillä oli kans koira juhannusta viettämässä ja jäi jopa yöksikin. Onneksi se Pantte on aikas pieni ja käy meillä niin usein, että ollaan totuttu siihen jo. Gebsu ottaa aina useita nenäkosketuksia, Nipsukin on kiinnostunut ja käy aina ihan lähellä. Iso musta Béla ei välitä vieraasta. Mutta ruokakipot täytyy nostaa pöydälle, koska Pantte imuroi kaiken syötäväksi kelpaavan salamannopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ai että teilläkin juhannuskoiria! Mihin tää maailma on menossa? Missä on keksitty sellainen perinne, että kissat pyytää juhannuksena koiria kylään? Kysymme vaan.

   Onneksi tänään ei ole ollut supeja eikä koiria ja parhaillaan olemme saunassa, ansaitusti rentoutumassa.

   Poista
 2. Hurjaa, ensin supikoirat ja sitten vielä tuplakoira päälle. Supeja meilläkin on, mutta koirille on pitänyt asettaa lähestymiskielto. Ainakaan sisälle niitä ei voi päästää. Alimman kuvan annos on tosi viehättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, meillä ei ollut koskaan ennen ollut supeja pihalla (ihmishavaintojen mukaan), mutta nyt oli ollut aivan lähietäisyydellä. Saamastani raportista päätellen ihminen ällistyi eniten yllättävästä supi-kissakohtaamisesta!

   Ei meillekään voisi päästää koiria kylään, mutta eilen sattui pieni lipsahdus. Onneksi koirat olivat tottelevaisia ja pysähtyivät käskystä: en haluaisi tietää, millaista menoa kaksi kissaa ja kaksi koiraa saisi aikaiseksi...

   Olin iloinen, että alimman kuvan annos oli tarjolla eilenkin. Se kertoi, ettei Cisu ollut aivan kauhuissaan koirista, päinvastoin! Siinä Cisu kölli lautasellaan ja koirat olivat ihan vieressä terassilla, onneksi kuitenkin ikkunanan takana. Cisu jopa kehräsi, mutat ei kyllä vahingossakaan sulkenut silmiään Niiden ollessa kylässä.

   Poista
 3. MEILLÄ KÄVI KANS KAKS KOIRAA! JA NE OLI AINAKIN KOLME KERTAA ISOMPIA KUIN NOI JA YHTÄ LEVOTTOMIA JA IHAN KAUHEITA. EN PÄÄSTÄNYT NIITÄ SISÄÄN. TOINEN MENI KYL NAAPURIN NELLIN TALOON SUORAAN AVOIMESTA OVESTA SISÄÄN! IHAN KAUHEETA. EN PYSTY NYT KIRJOITTAMAAN JÄRKYTYKSELTÄNI ENEMPÄÄ.
  RANSU

  VastaaPoista
 4. RANSU, IHAN KAMALAA! IHAN TÖRKEÄÄ. KAIKILLA KISSOILLA ON OLLUT KOIRAVIERAITA. ENS JUHANNUKSENA LÄHETÄÄN KAIKKI YHDESSÄ JONNEKIN KISSOJEN JA VAIN KISSOJEN JUHANNUSFESTAREILLE!!!

  VastaaPoista
 5. Jännittävää! Siellä on kyllä varmasti tarkkailtu silmä kovana juhannuksen tapahtumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naukulan Mamma, tarkkailtavaa on totisesti riittänyt! Ja voit uskoa, että kun koirat eilen kellon ympäri Koratian mailla oltuaan lähtivät kotiin, minun kainalooni sujahti heti kaksi hyvin uupunutta kissaa. Tänäänkin on oltu aika rauhallisia, oli siis uuvuttavia vieraita...

   Poista
 6. Koira? Mikä on koira? No anyway, kuulostaa (ja näyttää) hyper-pelottavalta. Me ollaan oltu ihan keskenämme ja eilen ihan jopa parveke-ulkona, mutta tänään siellä turkki kastuu, niin ollaan jouduttu olemaan sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Panu ja Turo, koira on sellainen, joka puhuu ihan päinvastoin kuin kissa. Se metelöi ja heiluttaa häntäänsä, kun on iloinen! Lisäksi se voi olla tosi iso. Sen suussa ollut tennispallo on kissan mielestä tosi kummallisen hajuinen. Ainakin nämä asiat saatiin eilen selville.:)

   Poista
 7. Hei mitä, ei kaikilla oo ollut koiravieraita. Oliskin, niin tapahtuis ees jotain!

  Vitsit mitä fifejä teil on ollut, nuohan on ihan jättiläiskoirii. Ja sit vielä ne supit. Juku mikä sirkus! Ollaan ihan melkein kateellisii! Meil on vaan remppamiehiä jotka kävelee oven takana eestaas. Eikä just nyt edes niitä. Hammaspesuja vaan, ja imurin laulatusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ja Harmaa, kannattais vähän varoa, mitä toivoo. Koirat on aika paljon pelottavampia kuin hammaspesut ja imurit!! Supitkin voi kuulemma olla tosi kiukkuisia, mutta onneksi Koratiassa piipahtaneet eivät olleet.

   Poista
 8. Oi voi. Melkoisen järkyttävää. Täälläkin täytyy kysyä että mitä alamaiset oikein ajattelivat kun päästivät koirat sinne Koratiaan? Ja sitten vielä ne supitkin! Jos niitä ei häädä ne tulevat puutarhaan sitten syksyllä ja syövät marjat ja omenat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky, alamaisten puolustukseksi on sanottava, että pääsivät koirat kuitenkin vain kerran sisälle asti ja silloinkin vahingossa. Supit eivät voi viedä omenoita, kun peurat ovat jo tuhoneet puutu, ja marjoja on vain naapurissa... Meillä ei ollut kyllä aavistustakaan, että supeja asuu noin lähellä (ja että ne käyttävät siltaa!). Olen joskus nähnyt supiemon pentuineen kauempana. Ylittivät polun pienenä pörröisenä, kipittävänä jonona, oli kyllä ainutlaatuinen ja hyvin söpö näky!

   Poista
 9. Jopas on ollut jännä juhannus! Vika ilme kertoo kyllä siitäkin, että hieman saa palvelusväki hyvitellä moista koiruutta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi, tulkitsit aivan oikein. Palvelusväki on saanut sitten koirien poistumisen kohdistaa jakamattoman huomionsa vain kissoille. Olemme kuitenkin olemassa kissojen silittämistä varten, emme esim. siksi, että heittelisimme palloa koirille.

   Poista
 10. Meillä on vieraillut koira jo 5 vuotta ja vasta nyt päästän sen 20 cm päähän. Ymmärrän oikein hyvin, että kaksi on jo ihan liikaa! terveisin Muksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muksu, sulla on ollut rankkaa! Cisu on sentään asunutkin koiran kanssa ja pitänyt koiraa emonaan, mutta hän ei halua kuulla puhuttavan siitä: jos meille tulisi koira, voisi hyvinkin käydä noin, että koira saisi pyrkiä suosioon vuosikausien ajan. Viime kesänä Cisu kyllä PYYSI päästä ulos naapurissa kyläilleen pienen cairninterrierin luokse, mutta ei päässyt, koska ko. koira ei tykännyt kissoista. Cisu ei mielellään muistele tuotakaan hairahdusta...

   Poista
 11. Nyt on joillain mennyt juhannus ja halloween sekaisin. Ihan luvattoman paljon pelottelua. Mutkin vietiin ulos, vaikka pelotti kamalasti. Huh, onneksi ei tullut tollaisia jättikoiria vastaan. Saa tulla kunnon hyvitykset tollaisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mindy, tosiaan, Halloweenina voisi EHKÄ ymmärtää koiravieraat, mutta juhannuksena... Ja sutkin pakotettiin ulos? Ihmisillä on melko erikoisia käsityksiä juhannuksen juhlimisesta. Toivottavasti sinä kuten muutkin juhannuksena kovia kokeneet kissat sait hyvitystä!

   Poista